Yrkesutbildningar i Karlstad

YH-utbildningar som erbjuds i Karlstad. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Karlstad gav 22 träffar

Stödpedagog - Borlänge / Karlstad

KompetensUtvecklingsInstitutet, KUI

Yh-utbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet.

Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Allt fler kommuner inför titeln stödpedagog i sina verksamheter.

Utbildningen bedrivs på halvfart på distans med inplanerade närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.

Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska även få kunskaper om kommunikationsmetoder, pedagogik och individanpassat stöd. Utbildningen ger dig även kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, hälsans betydelse, social dokumentation och praktisk juridik.

LIA, Lärande i arbete, ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.

Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom daglig verksamhet, särskilt boende, socialpsykiatrin eller korttidsvistelse utanför det egna hemmet.

Utbildningsstart
2024-08-01
2025-08-01
Utbildningsslut
2026-05-22
2027-05-21
Studietakt
50%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-21
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Pedagogik
Studieort
DISTANS (Borlänge kommun)
Satellitort
Karlstad

Webbutvecklare inom .NET

EC Utbildning

Ta dina programmeringskunskaper och ditt intresse för kod till nästa nivå! Läs till Webbutvecklare inom .NET.

Kod är grunden till alla webbsidor, appar och gränssnitt. Ju mer digitaliserade vi blir och ju fler plattformar som används, desto större blir också behovet efter programmerare som kan skriva och utveckla denna kod.

I den här utbildningen specialiserar du dig på webbutveckling med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket #C. Tillsammans ligger dessa till grund för de flesta av dagens kommersiella applikationer och är starkt etablerade både i Sverige och resten av världen. Med denna yrkesinriktning kommer du med andra ord att vara rykande het på arbetsmarknaden.

Du lär dig även utveckla interaktiva webbsidor, applikationer och gränssnitt mot användare samt plattformsoberoende multimedia-applikationer för webbpublicering. Du får även god inblick i angränsande kompetensområden såsom webbsäkerhet, databaser och mjukvaruanalys. Utbildningen erbjuder alltså en bred kunskapsbas inom allt från C#-programmering, HTML5 och JavaScript och webbsäkerhet.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • Webbutvecklare inom .NET
  • Systemutvecklare
  • Applikationsutvecklare
Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-20
Branscher
Data & IT

Affärsinriktad redovisningsekonom

Affärshögskolan

Ekonomiutbildning för dig som vill ha breda jobbmöjligheter efter examen. Bli en nyckelperson i verksamheters ekonomiska utveckling! 

2 år | Karlstad | Kostnadsfri & CSN-berättigad

Som affärsinriktad redovisningsekonom är du specialiserad inom redovisning, bokföring och ekonomisk rådgivning. Du har en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, kunna delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Eftersom examen kommer du kunna arbeta i alla möjliga branscher som bland annat:

  • Ekonomiassistent
  • Företagsekonom
  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult
Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
100%
YH poäng
425 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj

Anläggningskonstruktör 3D - Plant Design

Yrkeshögskolan i Karlstad

Det skapas hela tiden nya produkter. Vill du vara med och forma morgondagens? Då ska du välja yrkeshögskole-utbildningen Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek.

Utbildningens fokus ligger på uppdrag inom maskinkonstruktion och plant design. Du får bland annat kunskaper om hållfasthetslära, beräkningar inom mekanik, olika sorters material och hur man ritar med hjälp av 3D-program. Du studerar också ekonomi, produktionsteknik, energiteknik och automatisering. Utbildningen uppmuntrar dig att arbeta för ett hållbart samhälle genom att studera hur modern teknik kan användas för att skapa en resurssnål process som tar hänsyn till miljön.

Bred kompetens inom många områden
Som konstruktör ska du känna till en produkts hela livscykel från idé till återvinning. Utbildningen ger dig därför en bred kompetens som spänner över många olika ämnesområden och ger dig kunskaper om olika produktionsmetoder för att skapa optimala produkter. En konstruktör kan också delta aktivt i produktionsprocesser, till exempel vid uppförande av automatiserade produktionsanläggningar. Mycket av konstruktörens arbete går ut på att informera och förklara en process. Därför får du som väljer den här utbildningen fördjupade kunskaper i kommunikation och även engelska.

Inom plant design, anläggningskonstruktion, får du lära dig att konstruera större processindustrier. I kraftfulla datorprogram hanteras tankar, pumpar, rör och all annan kringutrustning för att generera ritningar och stycklistor. Den industri som avses är massaindustri, oljeindustri och annan kemisk industri.

Samarbete med näringslivet
Det är viktigt att det finns välutbildad arbetskraft inom industriell design och maskinkonstruktion. Därför medverkar det värmländska näringslivet med både kompetens och avancerad utrustning för att säkerställa kvaliteten på utbildningen, både i skolan och under de 20 veckor du kommer att tillbringa som LIA – lärande i arbete ute på företagen.

Spännande arbetsplatser väntar på dig
För en anläggningskonstruktör finns mycket goda möjligheter till spännande arbeten – både i närregionen och på den internationella marknaden.

Behörighet
För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Förutom den grundläggande behörigheten måste du ha godkänt betyg (E/G) i kursen Matematik 2/Matematik B eller motsvarande kunskaper.

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning

Automationsingenjör inriktning Processteknik

Yrkeshögskolan i Karlstad

Automationsingenjör - inriktning processteknik
400 YH-poäng

Automation är en framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften och för de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö. Utbildningen ligger i gränslandet mellan maskin-, el- och datateknik och är relativt branschoberoende. Det ger dig stora möjligheter till jobb efter examen.

System- och processkunskap
Du får lära dig att arbeta i projekt inom automation och som omfattas av programmering av PLC/DCS-system samt tillhörande konstruktionsarbete och dokumentation. Du får också kunskaper om moderna industridatorsystems uppbyggnad och funktion från givare till överordnat system samt processkunskap inom området massa- och papperstillverkning.

Du får öva på att driftsätta och funktionsprova och programmera olika typer av nätverksbaserade styrsystem. Du lär dig trimma och optimera regulatorer samt grunderna i robotteknik, vi tränar dokumentation i Elprocad och lär oss installera och varvtalsstyra elektriska motorer.

Varva teori och praktik
För att du ska lära dig yrket så bra som möjligt varvas teori och praktik (20 veckor). Praktisk programmering körs bl.a. på en automatiserad produktionslina och vi tränar mät-och reglerteknik av exempelvis temperatur och flöde på miniprocesstationer från Festo.

Behörighet
För att vara behörig till utbildningen behöver du ha den grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s. ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Förutom den grundläggande behörigheten måste du ha godkänt betyg (E/G) i någon av följande kurser eller ha motsvarande kunskaper: Fysik 1a, Mekatronik 1 och Ellära 1.

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning